КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Володарська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 03:18

    Головна » 2014 » Травень » 13 » ЗВЕРНЕННЯ ДО ГОЛОВИ ВОЛОДАРСЬКОЇ РДА ЗАВАЛЬНЮКА В.В.
    17:32
    ЗВЕРНЕННЯ ДО ГОЛОВИ ВОЛОДАРСЬКОЇ РДА ЗАВАЛЬНЮКА В.В.

     

                                                                                                                                                   Голові

     Володарської районної

    державної адміністрації

                                                                        Завальнюку Валентину Вікторовичу

        Президія ради Володарської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України звертається до Вас з приводу недопущення порушення  трудового права педагогічних та інших працівників навчальних закладів та установ освіти району. Мова іде про наказ відділу освіти Володарської РДА від 28.04.2014 №57 «Про тимчасове призупинення виплати надбавки педагогічним працівникам за престижність та надбавки бібліотекарям за особливі умови праці».

     Вважаємо, що цей наказ суперечить Рекомендації ЮНЕСКО/МОП  «Про становище вчителів» щодо приділення особливої уваги заробітній платі вчителя, яка повинна відповідати значенню педагогічної діяльності для суспільства та бути співмірною із заробітною платою, що виплачується працівникам інших професій, не спрямований на виконання програмного завдання Кабінету Міністрів України про запобігання зниженню рівня життя громадян, а також не відповідає конституційним нормам ( статті 1,3, 22,58 Конституції України), які проголошують Україну соціальною і правовою державою, визначають обов’язки держави щодо утвердження, забезпечення і гарантування прав і свобод людини та забороняють при внесенні змін до чинних законодавчих актів звужувати зміст та обсяг існуючих прав і свобод в Україні.

    Окрім цього,  дія постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 року №88 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 р. №373»  призупинена, оскільки 22 квітня 2014 року Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження в адміністративній справі за позовною заявою Профспілки працівників освіти і науки України до Кабінету Міністрів України про визнання протиправними та скасування постанов від 25.03.2014 №88 та від 25.03.2014 №89. Розгляд справи призначено на 20 травня 2014 року.

    Відповідно до ст. 103 КЗпП України, ч. 2 ст. 29 Закону України «Про оплату праці» про нові або зміну діючих умов оплати праці в бік погіршення власник або уповноважений ним орган повинен повідомити працівника не пізніш як за два місяці до їх запровадження або зміни, що керівництвом відділу освіти  зроблено не було.

     Згідно з  ч. 2 ст. 252 КЗпП України та ч. 2 ст. 41 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» зміна умов трудового договору, оплати праці працівників, які є членами виборних профспілкових органів, допускається лише за попередньою згодою виборного профспілкового органу, членами якого вони є.

     Наказ по відділу освіти  Володарської РДА від 28.04.2014 №57 «Про тимчасове призупинення виплати надбавки педагогічним працівникам за престижність та надбавки бібліотекарям за особливі умови праці» не був погоджений з районною радою профспілки.

         Президія ради районної профспілкової організації вважає, що введення в дію наказу відділу освіти  Володарської РДА від 28.04.2014 №57 «Про тимчасове призупинення виплати надбавки педагогічним працівникам за престижність та надбавки бібліотекарям за особливі умови праці» викличе різке погіршення матеріального становища працюючих, особливо в умовах  підвищення цін та тарифів, глибоке невдоволення в освітянських трудових колективах, що може привести до масового протесту.

    У зв’язку з вищевикладеним, Володарська районна організація профспілки працівників освіти та науки України просить Вас призупинити дію даного наказу з метою недопущення обмеження трудових прав педагогічних працівників та бібліотекарів.

    Голова президії                                         Кибальник Т. В.

    Члени президії                                          Турніцька О. М.

                                                                       Косенюк Т. М.

                                                                        Дідич В. О.

                                                                        Курманчук В. П.  

     

     

     

    Переглядів: 553 | Додав: adminvol | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz