КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Володарська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 16:29

    Головна » 2013 » Жовтень » 24 » з вступного слова Прем'єр-міністра України
    19:06
    з вступного слова Прем'єр-міністра України
    з вступного слова Прем'єр-міністра України на засіданні Уряду 23 жовтня 2013 року
    Із вступного слова Прем'єр-міністра України на засіданні Уряду 23 жовтня 2013 рокуНе менш важливим є питання оплати праці, розміри якої продовжують зростати. На 1 вересня 2013 року середньомісячна заробітна плата була уже на 257 гривень вища, ніж роком раніше.
    Але проблему повноти розрахунків роботодавців з працівниками вирішити поки не вдалося. Хоча, починаючи із березня, кожен місяць заборгованість із заробітної плати скорочується. 
    Є факти навіть виникнення «нових» боргів перед працівниками. Це недопустимо.
    Глава держави поставив завдання щодо скорочення боргів із заробітної плати незалежно від того якої форми власності є підприємство. Все це завдання місцевих органів влади та відповідних міністрів, якщо йдеться про державні підприємства. 
    Ми склали чіткі графіки скорочення боргів. І тих керівників, які їх не дотримуються, умовляти не будемо. Будемо використовувати всі доступні важелі, щоб захистити права людей на оплату праці.
    Вимагаю, щоб енергійно включилися у цю роботу керівники регіональних адміністрацій. Кожен випадок навіть наміру керівництва підприємств скоротити своїх працівників або перевести їх на неповний робочий день, повинен бути приводом для глави адміністрації, щоб втрутитися в ситуацію особисто.
    Проблеми, які виникають з фінансуванням та виплатою заробітної плати в окремих регіонах, переважно свідчать не про глибину бюджетних проблем, а про те, що не вжито заходів з упередження проблем.
    Скажімо, коли йдеться про працівників бюджетної сфери, якщо на території в певний період не вистачає коштів на оплату праці - є можливість, наприклад, взяти бюджетну позику.
    При необхідності ми виділяємо додаткові ресурси із державного бюджету. Наприклад, 9 жовтня уряд на 2,1 мільярди гривень збільшив додаткову дотацію місцевим бюджетам для своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів.
    Не було жодного разу, коли б, наприклад, губернатор до мене звернувся і я проігнорував прохання про бюджетну підтримку на оплату праці.
    Люди ні за яких умов не повинні страждати.

    За матеріалами Урядового порталу
     
    Переглядів: 487 | Додав: adminvol | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz