КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Володарська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 09:53

    Головна » 2011 » Квітень » 13 » До уваги виборних профспілкових органів
    12:44
    До уваги виборних профспілкових органів
    Звернення
    до організацій Профспілки, членів Профспілки, роботодавців

    28 квітня – Міжнародний День охорони праці!


    28 квітня 2011 року, як і в попередні роки, з ініціативи Міжнародної організації праці відзначається Всесвітній день охорони праці – міжнародна акція по розвитку ідей безпечної й гідної праці.
    Рада обласної організації Профспілки підтримує цю ініціативу та закликає територіальні організації Профспілки приєднатися до проведення Всесвітнього дня охорони праці, яка в нинішньому році пройде під девізом:
    " Система управління охороною праці: шлях до безперервного вдосконалення ”.
    Вирішення проблеми забезпечення безпеки праці і збереження здоров'я працівників на кожному робочому місці, є складовою частиною загальної системи управління будь-якою організацією чи установою, що забезпечує керування ризиками в галузі охорони здоров'я й безпеки праці. Безперервне вдосконалення управління охороною праці є необхідною умовою підвищення ефективності роботи зі створення здорових і безпечних умов праці й навчання.
    Всесвітній день охорони праці в 2011 році повинен стати оглядом готовності профспілкових організацій і соціальних партнерів з поліпшення профілактичної роботи в галузі охорони праці, розвитку культури охорони праці в установах освіти, впровадження прогресивних систем керування охороною праці.
    У ході проведення Всесвітнього дня охорони праці рада обласної організації Профспілки рекомендує:
    1. Разом з керівниками установ освіти розробити заходи щодо проведення Всесвітнього Дня охорони праці, передбачивши в них:
    1.1. Информаційно–роз'яснювальну роботу:
    - розміщення матеріалів у профспілкових куточках, публікацій в засобах масової інформації про роль проведення Всесвітнього Дня охорони праці і значимість впровадження системи управління охороною праці для забезпечення безпечних і здорових умов праці на кожному робочому місці.
    1.2.Проведення виставок по пропаганді передових форм організації й культури праці, безпечних умов праці, конкурсів на краще робоче місце, заохочення кращих у питаннях охорони праці.
    1.3.Надання матеріальної допомоги потерпілим на виробництві.
    1.4.Звернення з листами до органів виконавчої і законодавчої влади, щодо прийняття ними необхідних заходів, що забезпечують створення безпечних робочих місць і збереження здоров'я працівників (фінансування заходів з атестації робочих місць за умовами праці, придбання засобів індивідуального захисту та ін.).
    1.5.Залучення до заходів Всесвітнього Дня охорони праці уповноважених осіб по охороні праці, членів комісій по охороні праці.
    1.6.Здійснення адміністративно-громадського контролю, перевірок дотримання прав працівників на безпечні умови праці через уповноважених осіб по охороні праці виборних профспілкових органів, членів комісій по охороні праці.
    Рада обласної організації Профспілки висловлює впевненість, що заходи Всесвітнього Дня охорони праці стануть керівництвом до дії для профспілкових організацій, які повинні робити все можливе для поліпшення умов праці, запобігання травматизму і захворюваності, не тільки 28 квітня, але й протягом усього року.

    Переглядів: 658 | Додав: adminvol | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz